8 tips om de weerstand te verhogen

8 tips om de weerstand te verhogen

Onze weerstand

Onze Weerstand wordt steeds meer op de proef gesteld. Ons immuunsysteem biedt ons dagelijks weerstand tegen invloeden van buitenaf daarom is het belangrijk om onze weerstand te verhogen. Om je weerstand goed te laten werken is een gezonde levensstijl belangrijk. Hoe kan ik mijn weerstand verhogen? We geven je hier onderaan 8 tips!

Een goede weerstand zorgt ervoor dat je gezond blijft, of dat je sneller herstelt na ziekte. Je weerstand hangt af van verschillende factoren, en kan daardoor variëren. Gelukkig kun je zelf een aantal maatregelen treffen om je weerstand te verhogen maar “wat is onze weerstand nu eigenlijk”?

Immuunsysteem.

Je weerstand wordt bepaald door je immuunsysteem. Het afweersysteem is in je hele lichaam actief. Je huid en slijmvliezen vormen de eerste beschermlaag. Daarnaast spelen je lymfeklieren, je witte bloedcellen, bepaalde organen zoals je milt en darmen, en zelfs je beenmerg een belangrijke rol.
Zonder een goed werkend immuunsysteem zou ons lichaam continu vatbaar zijn voor aanvallen van buitenaf.
Verschillende gezondheidsproblemen worden veroorzaakt door een verzwakt immuunsysteem, denk bijvoorbeeld aan een koortslip, Griep of koorts. daarom is het belangrijk om een goede weerstand te hebben en deze indien te verhogen.

8 tips om je weerstand te verhogen

  1. Voorkom of verhelp stress door ademhalingsoefeningen, yoga of ontspanningsoefeningen die je hierbij kunnen helpen.
  2. Beweeg en sport voldoende want in beweging blijven is goed voor je lichaam en voor je weerstand/immuunsysteem.
  3. Ga meer naar buiten want buiten vang je daglicht op. De zon zorgt voor de aanmaak van vitamine D. Vitamine D speelt een belangrijke rol voor je weerstand en afweersysteem.
  4. Let goed op je hygiëne, door goed je handen te wassen want het is belangrijk om ziekteverwekkers waar je mee in aanraking bent gekomen zo min mogelijk de kans te geven. Daarbij is niet alleen persoonlijke hygiëne van belang. Ook de hygiëne in huis en bijvoorbeeld school speelt mee. Bacteriën en virussen hebben minder kans in een schoon en goed geventileerd huis of school.
  5. Drink voldoende. Zo kan je lichaam afvalstoffen goed afvoeren. Drink zo’n 1,5 tot 2 liter per dag.
  6. Slaap voldoende. Een goede nachtrust is heel belangrijk. Door voldoende slaap (voor een volwassene is dat zo’n 7 tot 8 uur per nacht) krijgt je lichaam de tijd om op te laden.
  7. Eet gezond en gevarieerd. Een gezonde voeding met veel vitaminen en mineralen bevorderd de weerstand.
  8. Gebruik van supplementen die de weerstand kunnen ondersteunen. Bijvoorbeeld de Natriche supplementen die onder andere Vitamine C, Gist beta glucan, vitamine D, Zink en Selenium Bevatten.

Voor meer informatie: www.Natriche.com

Weet je nog niet wat beta glucan is? Lees HIER ons blog over gist beta-glucan.

*Dit advies is puur ter informatie en is niet bedoeld ter vervanging van medisch advies of medicijnen. Neem contact op met je huisarts of specialist voor je de adviezen op deze website toepast.

Bekijk de producten

Bekijk de producten