Waarom Zink en Selenium (Natriche Immune) goed zijn voor het immuunsysteem?

Waarom Zink en Selenium (Natriche Immune) goed zijn voor het immuunsysteem?

Natriche Immune bevat zink en selenium. Deze spoorelementen ondersteunen het immuunsysteem. Maar wat zijn zink en selenium precies en waardoor ondersteunen zij het immuunsysteem?

Wat is het immuunsysteem en welke factoren dragen bij aan zijn activiteit?

Het immuunsysteem is in feite een complex netwerk van cellen, weefsels en organen die synergetisch werken om verschillende ziekteverwekkers en indringers die het lichaam binnendringen, af te weren en te bestrijden via externe middelen die ziekten kunnen veroorzaken. bijv. Bacteriën, schimmels, virussen, parasieten, allergenen, microben, etc.

Het immuunsysteem is in staat om miljoenen pathogene factoren te herkennen en de componenten ervan communiceren met elkaar. In een poging deze pathogenen te doden of op zijn minst te beheersen. voordat ze zich verder in onze systemen verspreiden en ziekte veroorzaken.

Zodra immuniteitsdefensiecellen signalen van alarm krijgen, beginnen ze krachtige chemicaliën te produceren die hen in staat stellen te vermenigvuldigen en hun vermogen om ziekteverwekkers te bestrijden vergroten.

De belangrijkste cellen die verantwoordelijk zijn voor het behoud van de immuun functie zijn T-lymfocyten. Dit zijn witte bloedcellen die zich vermenigvuldigen om indringers van buiten af te weren. De tweede component zijn anti-lichamen die in staat zijn om de indringer te herkennen en aan te passen aan zijn vorm. (in tegenstelling tot de eigen cellen van het lichaam), er mee samen te gaan en het te doden.

Hoewel de eigen systeemfunctie van het lichaam in staat is om op regelmatige basis. duizenden ziekteverwekkende factoren te bestrijden. kunnen in veel gevallen de eigen mogelijkheden van het lichaam worden verstoord. bijvoorbeeld door een virus, tekorten aan voedingsstoffen, stress en andere pathogene factoren die het vermogen van ons immuunsysteem verlagen om ons lichaam te verdedigen. Daarom is het belangrijk dat we ons lichaam alles geven wat het nodig heeft, bijvoorbeeld micronutriënten, zodat ons immuunsysteem beter in staat is om al deze pathogene en toxische factoren te bestrijden.

De rol van zink en selenium in het ondersteunen van het immuunsysteem.

Zoals hierboven vermeld, heeft ons immuunsysteem bepaalde factoren nodig om sterk te blijven en pathogenen te bestrijden. Een van de belangrijkste, zoals aangetoond door verschillende studies, zijn zink en selenium.

Zink

Zink is een essentieel sporenelement dat van nature aanwezig is in bijna alle cellen van het menselijk lichaam en van buitenaf wordt het aangetroffen in sommige soorten voedsel, bijvoorbeeld eieren, zeevruchten en supplementen (Natriche Immune). daarom is Zink een zeer vitale factor voor de regulatie van cellulair metabolisme en speelt een belangrijke rol.

Bij de activiteit van meer dan 100 enzymen, eiwitvorming, antioxidantactiviteit, wondgenezing, DNA-reparatie en natuurlijk de functie van het immuunsysteem.
Waarom Zink en Selenium goed zijn voor het immuunsysteem

Daarom is Zink in een paar regels samen te vatten, kan de functie van het immuunsysteem ondersteunen wanneer dat nodig is, of helpen de effecten te beheersen wanneer het de eigen cellen van het lichaam begint aan te vallen.

Selenium

Selenium is eigenlijk een ander sporenelement dat van nature aanwezig is in het menselijk lichaam. In onder andere verschillende voedingsmiddelen die voornamelijk van dierlijke oorsprong zijn, bijvoorbeeld rood vlees, vis/ zeevruchten, eieren en paddenstoelen. Daarbij Verrassend genoeg dachten onderzoekers uit het begin van de jaren dertig dat dit een giftige stof was, terwijl het in werkelijkheid later een vitaal spoormineraal bleek te zijn voor de menselijke gezondheid.

Selenium is gemaakt van eiwitten (selenoproteïnen), en heeft een positieve invloed op het immuunsysteem.

Sommige studies hebben de rol van het immuunsysteem op verschillende manieren onderzocht en de resultaten waren veelbelovend.

voor meer informatie: Wikipedia Selenium  & Zink

Bekijk de producten

Bekijk de producten