Wat doet de vitamine C in Natriche Immune Sport

Wat doet de vitamine C in Natriche Immune Sport

In Natriche Immune Sport zit vitamine C. Vitamine C of ascorbinezuur is veruit de bekendste vitamine. Al in de 16e eeuw wisten zeelieden dat citrusvruchten en verse groente scheurbuik konden voorkomen. Pas veel later werd bekend dat deze ziekte verband hield met een ernstig tekort aan ascorbinezuur. Ook sporters hebben veel baat bij het nemen van een supplement dat ascorbinezuur bevat.

Wat is vitamine C?

Vitamine C ,ook wel ascorbinezuur genoemd, is een wateroplosbare vitamine en is in de eerste plaats belangrijk omdat ascorbinezuur een positieve invloed heeft op het immuunsysteem. Daarnaast zorgt het voor gezonde botten, tanden, bloedvaten en huid. Ook zorgt ascorbinezuur voor een goed functionerend zenuwstelsel en draagt het bij aan de energievoorziening. Verder is het een antioxidant en beschermt het lichaam samen met vitamine E tegen vrije radicalen. Vrije radicalen spelen een rol bij verouderingsprocessen. Ook bevordert ascorbinezuur de opname van ijzer.

De mens kan zelf geen ascorbinezuur aanmaken en is voor de ascorbinezuur-voorziening volledig afhankelijk van de voeding. ascorbinezuur wordt ook niet door het lichaam opgeslagen dus het is belangrijk dat je het elke dag binnenkrijgt. De meest bekende bron van vitamine C is de sinaasappel. Maar ascorbinezuur is in veel meer groenten en fruit te vinden. Een rode paprika bevat bijvoorbeeld veel meer vitamine C dan een sinaasappel. ascorbinezuur is ook te vinden in onder andere kiwi, citroen, aardbeien, bessen, tomaten, broccoli, spruitjes, bloemkool en aardappels. Belangrijk om te weten is dat vitamine C wateroplosbaar is. Bij langdurig koken van groente, neemt het ascorbinezuur-gehalte af. Ook bij blootstelling aan lucht of hoge temperaturen, gaat er een deel van de ascorbinezuur in voedingsmiddelen verloren.

Gezondheidsvoordelen van vitamine C:

  1. Ondersteuning van het immuunsysteem tijdens en na fysieke inspanning
  2. Helpt bij de bescherming van cellen tegen oxidatieve schade
  3. Behouden van sterke botten en tanden
  4. Helpt bij de opname van ijzer

Waarom is vitamine C belangrijk voor sporters?

Na een intensieve training zijn je spieren beschadigd en ascorbinezuur speelt een belangrijke rol bij bindweefselherstel. Daarnaast is ascorbinezuur een antioxidant. Dit betekent dat het het lichaam beschermt tegen schadelijke invloeden, zoals bijvoorbeeld roken, stress en weinig rust.
Een andere belangrijke reden is het feit dat ascorbinezuur een belangrijke rol speelt bij de vorming van collageen. Bloedvaten, kraakbeen, botten en pezen worden uit collageen gemaakt. Om je bloedvaten, kraakbeen, botten en pezen gezond te houden is ascorbinezuur dus ontzettend belangrijk!

Omdat het lichaam ascorbinezuur niet opslaat is het belangrijk dat je het elke dag op verschillende momenten binnenkrijgt. Voedingssupplementen die vitamine C bevatten zijn dus een mooie aanvulling op je dagelijkse voeding, zodat je zeker weet dat je voldoende ascorbinezuur binnenkrijgt.

Voor meer informatie: www.natriche.com

Bekijk de producten

Bekijk de producten