Beta-glucan wat is het en waar is het goed voor?

Beta-glucan wat is het en waar is het goed voor?

Wat is beta-glucan?

Wat is beta-glucan? Beta-glucanen zijn suikers die worden gevonden in de wand van de cel van gisten, mos, bacteriën, schimmels, paddenstoelen, algen en granen zoals haver en gerst (zie plaatje).

Tegenwoordig wordt bèta-glucan gemaakt uit gist, haver, paddenstoelen en gerst. Deze producten zijn effectiever wanneer er eerst een zuivering plaatsvindt om bepaalde proteïnes en schimmel te verwijderen. Zodat je een zuiver bèta glucan overhoudt, oftewel beta 1,3/1,6 glucan. Natriche Immune bevat meer dan 85% zuivere bakkersgist beta 1,3/1,6 glucan. via deze blog proberen we de vraag te beantwoorden over wat is betaglucan.

Zie hieronder het verschil in structuur van de beta-glucan per grondstof:

Beta 1,3/1,6 glucan – een polysaccharide gewonnen uit de celwand van bakkersgist – is een natuurlijke (voeding)stof die al van oudsher meer dan uitstekend op deze taak is berekend. Bèta 1,3/1,6 glucan blijkt een uiterst krachtig werkend voedingssupplement met een breedspectrum systemisch effect. De betaglucan kent geen bijwerkingen of negatieve bijeffecten en is bovendien veilig te gebruiken voor mensen met een allergie of intolerantie voor gist. Beta glucanen zijn ontzettend veel onderzocht in de laatste 30 jaren.

Welke beta-glucan moet ik nemen?

Gist betaglucan kopen? Wat is het en waar moet je op letten? Er zijn veel verschillende soorten beta glucanen met verschillende werkingen en toepassingen. Belangrijk is hierbij om te letten op de structuur van de beta glucan. De meest onderzochte beta-glucan is die van bakkersgist, welke ook de meeste bewezen voordelen heeft.

Gist beta-glucan kopen? Wat is het en waar moet je op letten?

Verschillende gist beta glucan supplementen bevatten verschillende hoeveelheden van die 1,3/1,6 verbindingen, ook wel de ‘actieve’ verbindingen genoemd. De producten verschillen van 8% tot 90% actieve verbindingen. Dit is ook waarom de prijzen variëren van €10 tot €60. De hoeveelheid van deze actieve verbindingen wordt ook wel de zuiverheid genoemd. De kwaliteit van het product wordt gebaseerd op hoe goed de fabrikant in staat is om de ongewenste verbindingen, proteïnen en vetten weg te halen en de actieve verbindingen onbeschadigd te laten. Elke fabrikant doet dit op een eigen manier en daarom zit er ook veel verschil in de zuiverheid van gist beta glucan.

Veruit de meeste onderzoeken over de werking van gist beta glucan zijn gedaan met gist beta glucan met een minimale zuiverheid van 80%. Ook is gebleken dat hoe hoger de zuiverheid van het product is, hoe effectiever het product zal zijn. Iedereen die gist beta glucan verkoopt weet de zuiverheid van zijn/haar product. U moet oppassen wanneer de zuiverheid niet vermeld staat bij het product, dit betekent dan waarschijnlijk dat de verkoper dit expres niet vermeld heeft omdat de zuiverheid erg laag is. Ook als er bijv. staat dat een capsule 110 gram gist beta glucan bevat, dit zegt niks over de zuiverheid en dus de werking van het product. Bij producten met een hoge zuiverheid zal er altijd een specifiek percentage vermeld staan.
Let dus goed op!!!

Verschillende gist beta glucan producten zijn dus niet hetzelfde en zouden dus niet het gewenste resultaat kunnen bereiken. Kijk altijd goed naar de zuiverheid voordat u een product met gist beta glucan koopt. Houdt in uw achterhoofd dat de werking en effecten van gist beta glucan pas vanaf een zuiverheid van 80% bewezen is. Supplementen met een lagere zuiverheid of waar de zuiverheid helemaal niet vermeld staat, kunnen dus niet de effecten hebben waar gist beta glucan om bekend staat.

voor meer informatie www.natriche.com of WikiPedia.

Meer weten over de werking van gist beta glucan? Vul uw gegevens hier in en dan sturen wij u een e-mail met aanvullende informatie.

Bekijk de producten

Bekijk de producten