Gist beta-glucan kopen? Wat is het en waar moet je op letten?

Gist beta-glucan kopen? Wat is het en waar moet je op letten?

Gist betaglucan kopen? Wat is het en waar moet je op letten?

Heeft u iets gelezen over gist beta glucan of is het u aangeraden door iemand?. Gist betaglucan kopen? Wat is het en waar moet je op letten?. Denkt u er ook aan of u gist beta glucan supplementen wilt gaan innemen maar vertrouwt u het niet helemaal of wilt u er iets meer vanaf weten? In deze blog wordt uitgelegd wat beta glucanen zijn en waar u op moet letten als u supplementen wilt kopen!

Wat zijn beta-glucanen?

cel van bakkersgist

Cel van bakkersgist

Beta glucanen zijn suikers die worden gevonden in de wand van de cel van gisten, mos, bacteriën, schimmels, paddenstoelen, algen en granen zoals haver en gerst (zie plaatje).

Welke beta-glucan moet ik nemen?

Gist betaglucan kopen? Wat is het en waar moet je op letten? Er zijn veel verschillende soorten beta glucanen met verschillende werkingen en toepassingen. Belangrijk is hierbij om te letten op de structuur van de beta-glucan. De meest onderzochte beta-glucan is die van bakkersgist, welke ook de meeste bewezen voordelen heeft.

Gist beta glucan kopen? Wat is het en waar moet je op letten?

Verschillende gist beta-glucan supplementen bevatten verschillende hoeveelheden van die 1,3/1,6 verbindingen, ook wel de ‘actieve’ verbindingen genoemd. De producten verschillen van 8% tot 90% actieve verbindingen. Dit is ook waarom de prijzen variëren van €10 tot € 60. De hoeveelheid van deze actieve verbindingen wordt ook wel de zuiverheid genoemd. De kwaliteit van het product wordt gebaseerd op hoe goed de fabrikant in staat is om de ongewenste verbindingen, proteïnen en vetten weg te halen en de actieve verbindingen onbeschadigd te laten. Elke fabrikant doet dit op een eigen manier en daarom zit er ook veel verschil in de zuiverheid van gist beta-glucan.

Veruit de meeste onderzoeken over de werking van gist beta-glucan zijn gedaan met gist beta-glucan met een minimale zuiverheid van 80%. Ook is gebleken dat hoe hoger de zuiverheid van het product is, hoe effectiever het product zal zijn. Iedereen die gist beta-glucan verkoopt weet de zuiverheid van zijn/haar product. U moet oppassen wanneer de zuiverheid niet vermeld staat bij het product, dit betekent dan waarschijnlijk dat de verkoper dit expres niet vermeld heeft omdat de zuiverheid erg laag is. Ook als er bijv. staat dat een capsule 110 gram gist beta-glucan bevat, dit zegt niks over de zuiverheid en dus de werking van het product. Bij producten met een hoge zuiverheid zal er altijd een specifiek percentage vermeld staan.

Let dus goed op!!!

Verschillende gist beta-glucan producten zijn dus niet hetzelfde en zouden dus niet het gewenste resultaat kunnen bereiken. Kijk altijd goed naar de zuiverheid voordat u een product met gist beta-glucan koopt. Houdt in uw achterhoofd dat de werking en effecten van gist beta-glucan pas vanaf een zuiverheid van 80% bewezen is. Supplementen met een lagere zuiverheid of waar de zuiverheid helemaal niet vermeld staat, kunnen dus niet de effecten hebben waar gist beta-glucan om bekend staat.

voor meer informatie www.natriche.com of WikiPedia

Bekijk de producten

Bekijk de producten