Natriche Softgels bevatten Omega3 visolie; wat zijn de Voordelen?

Natriche Softgels bevatten Omega3 visolie; wat zijn de Voordelen?

Natriche supplementen bevatten Omega 3 visolie. Hier heeft u vast wel eens van gehoord, maar wat is omega 3 visolie precies? En wat zijn de voordelen van het innemen hiervan? In dit blog geven we antwoorden op deze vragen.

Wat is Omega 3 visolie en waarom zou je deze innemen?

Visolie is het vet of de olie die wordt gewonnen uit vis.Het komt meestal van vette vis zoals haring, tonijn, ansjovis en makreel. Maar soms wordt het geproduceerd uit de lever van andere vissen, zoals het geval is met levertraan. De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) raadt aan om 1-2 porties vis per week te eten. Dit komt omdat de omega-3 vetzuren in vissen veel gezondheidsvoordelen bieden, waaronder het helpen beschermen tegen een aantal ziekten.

Maar als je geen 1-2 porties vis per week eet, kunnen visoliesupplementen je helpen om genoeg omega-3 vetzuren te krijgen.

Ongeveer 30% van de visolie bestaat uit omega-3 vetzuren, terwijl de resterende 70% bestaat uit andere vetten. Ook bevat onbewerkte visolie wat vitamine A en D. Het is belangrijk om op te merken dat de soorten omega-3 vetzuren die in visolie worden aangetroffen grotere gezondheidsvoordelen hebben dan de omega-3-vetzuren die in sommige plantaardige bronnen worden aangetroffen.

De belangrijkste omega-3 vetzuren in visolie zijn eicosapentaeenzuur (EPA) en docosahexaeenzuur (DHA), terwijl de omega-3 in plantaardige bronnen voornamelijk alfa-linoleenzuur (ALA) is. Hoewel ALA een belangrijk essentieel vetzuur is, hebben EPA en DHA veel meer gezondheidsvoordelen.

Een andere reden waarom het belangrijk is om genoeg omega-3’s te krijgen, is omdat het westerse dieet veel omega-3’s heeft vervangen door andere vetten zoals omega-6’s. Deze verstoorde verhouding van vetzuren kan bijdragen aan een aantal westerse leefstijlziekten.

Producten die omega 3 bevatten

Hieronder staan een aantal van de vele gezondheidsvoordelen van visolie.

  1. Visolie kan goed zijn voor de gezondheid van het hart.  De voordelen van visolie voor de gezondheid van het hart zijn onder meer:
  • Triglyceriden: Goed voor de triglyceridenspiegel, DHA en EPA dragen bij tot de instandhouding van normale triglyceridengehalten in het bloed.
  • Bloeddruk: Goed voor de bloeddruk, DHA en EPA dragen bij tot de instandhouding van de normale bloeddruk.
  • Hersenen: DHA draagt bij tot de instandhouding van de normale hersenfunctie.

2.  Omega 3 Visolie kan de gezondheid van de ogen ondersteunen, Docosahexaeenzuur (DHA) draagt bij tot het instandhouding van een normaal gezichtsvermogen.

Wanneer en hoe gebruik je visolie?

Visolie komt vaak in de vorm van een (soft) capsule. Je kunt de capsule het beste innemen net voor de maaltijd, met een glaasje water. Je mag visolie niet innemen met een kop thee of een andere warme drank. Hierdoor kunnen de vetzuren namelijk oxideren.

Waar moet je op letten als je visolie koopt?

Wanneer je visolie koopt, zijn er een paar dingen waar je op moet letten. Ten eerste op de hoogte van het EPA en DHA-gehalte van de olie. Om te mogen claimen dat het product een bron van omega-3 vetzuren is, moet er per 100 gram minimaal 40 gram EPA en DHA in zitten zoals onze Natriche Cholesterol. Op de verpakking staat hoeveel procent van de olie uit EPA en DHA bestaat. Hoe hoger dat percentage, hoe hoger de concentratie.

www.natriche.com

Meer weten over onderzoeken naar visolie of Natriche? Vul hier uw gegevens in en dan sturen wij u een e-mail met aanvullende informatie.

Bekijk de producten

Bekijk de producten