Natriche Cholesterol met rode gist rijst goed voor de cholesterolspiegel

Natriche Cholesterol met rode gist rijst goed voor de cholesterolspiegel

Rode gistrijstextract is een traditioneel Chinees medicijn waarvan is bewezen dat Rode Gist Rijst goed is voor de cholesterol spiegel. Rode gistrijst kan aantrekkelijk zijn omdat het “natuurlijk” is.

Wat is rode gist rijst extract?

Rode gist rijst extract is een stof die wordt geëxtraheerd uit rijst die is gefermenteerd met een soort gist genaamd Monascus purpureus. Het wordt al eeuwenlang gebruikt in China en andere Aziatische landen. De toepassing stamt uit de Ming-dynastie (1368-1644). Het middel wordt in de Chinese keuken vooral gebruikt als smaakverbeteraar en kleurmiddel van voedsel. Het bekendste voorbeeld is de pekingeend, waarvan de rode kleur verkregen wordt met Rode gist rijst extract. Rode gist rijst extract bevat van nature verschillende ingrediënten die voor het behoud van een verantwoord cholesterolgehalte zorgen. Deze omvatten een aantal monacolines, vooral monacolin K. Het bevat ook sterolen, isoflavonen en enkelvoudig onverzadigde vetzuren, of ‘gezonde vetten’. Rode Gist Rijst goed is voor de cholesterol spiegel.

Rode gist rijst

Hoe goed werkt rode gist rijst?

Wereldwijde Studies hebben aangetoond dat Rode gist rijst extract voor het behoud van een verantwoord cholesterolgehalte zorgen.

Wat is de juiste dosering van rood gist rijst extract?

Volgens EFSA (European Food Safety Authority) is dagelijkse inname van rode gistrijst met 10 mg monacoline K nodig om een verhoogde LDL- en totaalcholesterolspiegel voor het behoud van een verantwoord cholesterolgehalte. Natriche Cholesterol bevat 5mg monacoline K per capsule, de dag dosering is 2 capsules per dag.

Zijn Interacties met Rode gist rijst extract?

Jazeker, Rode gistrijst kan de lichaamseigen synthese van co-enzym Q10 verlagen. Suppletie met Q10 helpt tekorten te voorkomen vandaar dat Natriche Cholesterol gecombineerd wordt met Q10. Uiteraard zijn Meer interacties zijn mogelijk echter raden wij u aan hiervoor een deskundige te raadplegen.

Zijn er ook Contra-indicaties?

Ja ook deze zijn er, pas op met;

  1. Hoge alcoholconsumptie
  2. Overgevoeligheid voor rijst of gist
  3. Zwangerschap en het geven van borstvoeding
  4. Ernstige lever- en nierziekten

www.natriche.com

Meer weten over Rode gist rijst extract of over Natriche? Vul hier uw gegevens in en dan sturen wij u een e-mail met aanvullende informatie.

Bekijk de producten

Bekijk de producten