Wat is een Softgel en wat is het voordeel van een Softgel?

Wat is een Softgel en wat is het voordeel van een Softgel?

Wat is een Softgel en wat is het voordeel van een Softgel? Zowel Natriche Immune als Natriche Cholesterol bestaan uit een softgel. Een softgel is een orale doseringsvorm vergelijkbaar met bijvoorbeeld capsules die bestaan uit een op gelatine gebaseerde schaal die een vloeistofvulling omgeeft. Ze worden geproduceerd in een proces dat bekend staat als encapsulation (Inkapselen*).

*Het proces waardoor iets van een beschermende laag (een capsule) voorzien wordt.

Wat zijn de voordelen van Softgels?

  • Gemakkelijke spijsvertering. Gelatinecapsules worden immers gemakkelijk verteerd en lossen binnen enkele minuten na het bereiken van de maag op.
  • Verhoogde biologische beschikbaarheid. Zachte gelcapsules kunnen namelijk de biologische beschikbaarheid van slecht geabsorbeerde of oplosbare voedingsstoffen verhogen. Door onder andere stabiliserende technieken kan de effectiviteit worden verbeterd. Daarnaast zijn veel van deze methoden niet mogelijk met vaste materialen.
  • Hermetisch afgesloten. Zachte gelatinecapsules zijn hermetisch afgesloten en luchtdicht, waardoor ze uitstekend worden beschermd tegen licht en zuurstof.
  • Gerichte doseringen en veilig. Naast biologische beschikbaarheid kunnen softgels ongelooflijk nauwkeurige doseringen leveren, waardoor het maken van lage en ultra-lage hoeveelheden gemakkelijker te bereiken is dan andere orale doseervormen, zoals tabletten. Ze leveren ook een laag smeltende samenstelling en verbeteren de kwaliteit van het eindproduct door potentiële stofontwikkeling te minimaliseren tijdens de productie van softgel.
  • Door de zachte schaal is een soft capsule zodoende gemakkelijker door te slikken.

Natriche Immune en Natriche Cholesterol zijn ovaal van vorm en daarnaast ongeveer 1,5 cm groot (Zie afbeeldingen hier beneden).

 

"<yoastmark

"<yoastmark

 

Wat is een Softgel en wat is het voordeel van een Softgel? Tevens zitten Natriche Immune en Natriche Cholesterol in een doordrukstrip waardoor het makkelijk mee te nemen is onderweg. Geniet thuis of onderweg daardoor van dezelfde voordelen.

Meer weten over de Natriche softgels? of daarnaast een andere vraag? Vul uw gegevens hier in en sturen wij u een e-mail met aanvullende informatie.

www.natriche.com

Bekijk de producten

Bekijk de producten