Wat is vitamine K2 MK-7 en waar is het goed voor?

Wat is vitamine K2 MK-7 en waar is het goed voor?

Eén van de vitamines in Natriche Immune Sport is vitamine K2. Vitamine K2 draagt bij aan een goed verloop van de bloedstolling en is goed voor het behouden van sterke botten. Maar wat is nou Wat is vitamine K2 MK-7 ?

Wat is vitamine K ?

Vitamine K is een vetoplosbare vitamine. Bacteriën in de dikke darm kunnen onder andere deze vitamine zelf aanmaken, maar aanvulling vanuit de voeding is meestal wel noodzakelijk. Er zijn twee vormen van vitamine K, namelijk vitamine K1 (phylloquinone) en K2 (menaquinone). Vitamine K1 komt onder andere voor in groene bladgroenten en plantaardige olie. Vitamine K2 komt in onze voeding bijna niet voor en kan nog onderverdeeld worden in verschillende subtypes, waarvan MK-4 en MK-7 de belangrijkste zijn. In Natriche Immune Sport zit vitamine K2 MK-7 omdat dat de variant van vitamine K is die voor het lichaam de beste en langdurigste werking heeft. Een concreet voordeel hiervan is, dat het dus met Vitamine K2-MK7 niet nodig is om iedere paar uur een nieuwe dosering in te nemen om de spiegel op orde te houden.

Wat zijn de gezondheidsvoordelen van vitamine K2 MK-7?

  • Helpt bij het behouden van sterke botten

Een van de belangrijkste functies van vitamine K2 is het reguleren van de afzetting van calcium. Met andere woorden; het zorgt ervoor dat de calcium in de botten wordt afgezet en voorkomt calciumafzettingen in bloedvaten en de nieren. Het speelt een essentiële rol in de botstofwisseling en onderzoek suggereert dat het osteoporose (botontkalking) en fracturen kan helpen voorkomen.

  • Helpt bij een normale bloedstolling

De bloedstolling is een belangrijk proces dat bloedverlies moet voorkomen. Bij een wondje worden uit het bloedeiwit fibrinogeen razendsnel fibrinedraden gevormd die ervoor zorgen dat het wondje dichtgaat en de rode bloedcellen er niet meer door kunnen. Bij dit proces zijn een aantal ingewikkelde kettingreacties betrokken die afhankelijk zijn van een aantal gla-eiwitten (stollingsfactoren). Zonder vitamine K is er geen bloedstolling mogelijk.

Voor meer informatie over Vitamine K: Vitamine K

Bekijk de producten

Bekijk de producten